Friday 27 June 2008

Birseyler Yapmali

Su aralar gündemde olan birkac olay cok ama cok sinirimi bozuyor.

1. MNG Holding'in Bodrum'da Pina yarim Adasinda Yaptigi Dolgu

MNG Holding'in cevre bilinci kampanyasi acmasi ise iki yüzlulükten baska birsey degildir. Bu tarz "kurumsal sorumluluk" kampanyalarinin ictensizliklerine bir örnek daha.

2. Hayasiz kiyafeti yuzunden 6 ay hapis cezasi alan Kadin

Konu ile ilgili Oral Calisar'in yazisi ve NTVMSNBC haberi'ni okumanizi tavsiye ederim. Yargi ile Yasama arasindaki makro tartismalar icinde kaybolmusken, ve "Irtica"ya karsi en önemli koruma mekanizmasinin yargi oldugunu düsünürken bu tarz bir haber ile karsilasmak gercekten cok moralimi bozdu.

3. Kamu arazilerinin isgalinin suc olmaktan cikarilmasi, ve iskan ruhsati olmayan binalara altyapi hizmetleri verilmesinin suc olmaktan cikarilmasi

Konuyla ilgili NTVMSNBC haberi.

Bu konular ile ilgili tepkimi göstermek, göstermekden ziyade birseyler yapmak istiyorum. Eminim bu haberleri okuduktan sonra böyle düsünmeyen olmayacaktir. Ancak ne yapilabilir? Facebook gruplari acmak, saga sola e-mail iletmek degil kastim.

Bu islerle mücadele etmek zaman ve emek istiyor. Zaman emek carpimini insanin en degerli yaratisi olarak gördügüm ve bunu da günümüz dünyasinda para ile degerlendigini bildigim icin bu konuda örgütlenmis dernek veya topluluklara para yardimi yapmanin en iyi yol olacagina inaniyorum.

Bu dernekler bu paralari efektif olarak kullanmalilar, kimseye dokunmayan kampanyalar yapmak yerine Avukat tutmalilar, kamuoyunu etkilemek icin reklamlar cekmeliler ve yayinlamalilar. Yasamanin yarginin kararlarini stajyerler tutarak, izleme kurullari olusturarak takip etmeli ve basinin yaptigi isi raporlar yayinlayarak kendileri eline almalilar. Birkac girdimde bahsettigim Americans United bu dedigim tarz faliyetleri Amerika'da laiklik ilkesinin korunmasi icin yapan bir kurulus aslinda. Bu tarz faliyetlerde bulunan dernek ya da kuruluslar hakkinda bilginiz varsa beni haberdar ederseniz sevinirim.

3 comments:

Anonymous said...

Prettу seсtion of content. I just stumbled upon your
blog and in aссesѕion capіtal to asѕеrt that I get actually enjoyed account уour blog posts.
Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

My blog post ... http://seopressor.loydtuerk.com/seopressor-v5-onpage-seo-wordpress-plugin-6

Anonymous said...

WOW just what I waѕ looking foг.
Came here by seaгching for buy SEOPressor V5

Feel free to visit mу homepage: SEOPressor V5 review

Anonymous said...

Heya i am foг the first time here. I came acrоss this board and I
finԁ It truly useful & it helped me out much. I hope to give something
bаck and aid others like you helped mе.


Visit my hоmepage :: seopressor version5